De Zuid-Koreaanse e-commerce gigant Coupang heeft de luxe online retailer Farfetch overgenomen. Deze overname omvat een essentiële financiering van $500 miljoen om Farfetch te behoeden voor faillissement en elimineert tegelijkertijd het eigendom van eerdere aandeelhouders, waaronder medewerkers van Farfetch. José Neves, de oprichter en CEO van Farfetch, blijft als enige lid over in het vernieuwde bestuur.

De overname volgt op de oprichting van Ad Hoc Groep door investeerders, die meer dan de helft van Farfetch's converteerbare schulden in handen had. De groep uitte haar zorgen over de potentiele devaluatie van Farfetch door Coupang en riep op tot een onmiddellijke afbetaling van schulden. Daarnaast onthulden ze dat Farfetch zijn financiële problemen had gemaskeerd, gezien de dringende zoektocht naar financiële steun slechts vier maanden na een positieve berichten over haar kaspositie.

Met de overgang van het beheer van Farfetch naar Coupang, blijven de toekomstplannen voor de bedrijven die Farfetch heeft verworven onzeker. Zo is er sprake van de voorgenomen verkoop van Violet Grey, een beautyretailer gekocht in 2022 voor $50 miljoen en gesprekken over de verkoop van het merkincubatieplatform New Guards Group, bekend om zijn licentie met Off-White en de Britse luxe retailer Browns.