De Franse third-party logistics (3PL) partij Geodis heeft een distributie- en logistiek dienstverlener (LSP) uit New Jersey overgenomen. Geodis doet de overname om haar aanbod in de VS te versterken.

Geodis zal "Need It Now Delivers" overnemen, dat een netwerk van vrachtvervoer exploiteert dat meer dan 65 bedrijfsvestigingen en 300 distributiepunten omvat. Het bedrijf heeft ongeveer 2.000 mensen in dienst en zal in 2022 naar verwachting een omzet van bijna $ 750 miljoen bereiken.

De voorwaarden van de deal werden niet bekendgemaakt, maar Need it Now Delivers is deels eigendom van het eigen management team en van het private equity fonds Palm Beach Capital.

Volgens Geodis versterkt de overname zijn Amerikaanse aanwezigheid en zijn portefeuille van e-commerce diensten, die end-to-end supply chain expertise in expeditie, wegtransport, contract logistiek, en last-mile delivery omvat.

"De overname van Need It Now Delivers is een belangrijke stap waarmee we ons aanbod in de V.S. versterken en diversifiëren, zodat we onze klanten een wereldwijd en geïntegreerd end-to-end vrachtnetwerk in de Verenigde Staten kunnen aanbieden, van internationaal transport tot last-mile delivery. Deze nieuwe overname betekent een belangrijke mijlpaal nu we verder werken aan ons strategisch plan, Ambition 2023," zei Marie-Christine Lombard, CEO van Geodis, in een persbericht.