Savills is aangesteld als de nieuwe vastgoedbeheerder van de Nederlandse portefeuille van HIH Benelux. Deze portefeuille bestaat uit onder meer een distributiecentrum in Breda en een logistieke locatie in Zwolle. Het distributiecentrum in Breda betreft een recentelijk aangekocht object met een oppervlakte van circa 21.000 vierkante meter.

Malte Wallschläger, Head of Asset Management International bij HIH Real Estate: “We kijken erg uit naar de samenwerking met Savills als onze nieuwe vastgoedbeheerder voor onze Nederlandse portefeuille. Gedurende het aanbestedingsproces hebben we vastgesteld dat Savills en HIH een gemeenschappelijke visie delen op het gebied van kwaliteit en vereisten, in overeenstemming met onze recent herziene prestatienormen.”

Voorheen was Savills al verantwoordelijk voor het vastgoedbeheer van twee logistieke locaties van HIH Benelux, waaronder het distributiecentrum van Zalando. Abe Jongbloed, Head of Property Management bij Savills in Nederland, spreekt zijn tevredenheid uit: “Na onze eerste instructie als vastgoedbeheerder van het Zalando DC, zijn wij verheugd dat HIH Benelux ons toevertrouwt met het beheer van de gehele Nederlandse vastgoedportefeuille.”

Savills brengt uitgebreide ervaring mee in het beheer van zowel eersteklas kantoorruimte als logistiek vastgoed. “We kijken er dan ook erg naar uit om samen aan deze prachtige portefeuille te mogen werken, zowel in het dagelijkse beheer, als de langetermijnstrategie,” voegt Jongbloed toe. Deze overdracht markeert een nieuwe fase in de groei en ontwikkeling van de vastgoedportfolio van HIH Benelux onder het beheer van Savills.