Rebelle, een tweedehands platform voor luxe mode, gaat binnenkort volledig op in Vinted. Anderhalf jaar na de overname van Rebelle door Vinted, zal het platform van Rebelle gesloten worden en zullen de tweedehands aanbiedingen van beide platforms worden samengevoegd in één enkele marktplaats onder de Vinted-naam.

Vanaf 19 februari zullen Rebelle-gebruikers worden uitgenodigd voor een eenvoudig, veilig en moeiteloos migratieproces. Zij krijgen de mogelijkheid om hun aanbiedingen, merk- en maatvoorkeuren, evenals verlanglijstjes over te zetten naar een Vinted-account.

Adam Jay, CEO van Vinted, zegt: "Het migreren van Rebelle-gebruikers naar Vinted is een logische volgende stap voor beide bedrijven en voor onze gezamenlijke gemeenschap. Vinted zal nu in staat zijn om een breder scala aan artikelen en prijspunten aan te bieden via één gecombineerd platform. Dit is ook een belangrijke mijlpaal omdat we het high-value modeaanbod op Vinted versterken, voortbouwend op de succesvolle lancering van Vinted's Item Verification service in 2023. We zijn trots op onze vooruitgang, die enorm is versneld door de combinatie met Rebelle."

De oprichters van Rebelle, Cécile Wickmann en Max Schönemann, zijn toegetreden tot Vinted Group. Wickmann is aangesteld als Senior Director of Luxury.  Schönemann blijft samenwerken met het voormalige Rebelle-team als Senior Director Authentication & Fulfillment Operations bij Vinted Go.

Cécile Wickmann zegt: "Onze reis met Rebelle is ongelooflijk geweest. Na een decennium van succesvolle operaties en het vormgeven van de luxe tweedehandsmarkt in Europa, ben ik erg gedreven om onze visie voort te zetten binnen Vinted. Het was een strategische beslissing van beide bedrijven om de krachten van Rebelle en Vinted te bundelen. Het effent de weg voor verbeterde mogelijkheden voor Rebelle- en Vinted-leden en voor de toekomstige groei van het bedrijf."

De "Item verification service" van Rebelle werd vorig jaar al geïntegreerd in de processen van Vinted, waarbij een team in het Duitse Hamburg en in Londen zorgvuldig de echtheid van de artikelen die worden verkocht op Vinted bepaald.