Drie topmannen bij Meta zijn naar Londen verhuisd. Officiële melding is dat het zou gaan om persoonlijke redenen, maar geruchten gaan dat het Meta ook niet slecht uit komt. De gemiddelde omzet per gebruiker is in Europa een stuk lager dan van gebruikers in de Verenigde Staten.

Instagram-baas Adam Mosseri, CMO Alex Schultz en Meta's half-Nederlandse lobbyist Nick Clegg zijn onderweg vanuit Californië naar Londen. Voor Schultz en Clegg keren terug naar hun geboorteland, en voor Mosseri is het een nieuw avontuur. Met z'n drieën besloten ze, gecoördineerd of niet, om meer tijd in Europa door te brengen.

Bloomberg speculeert dat verhuizen naar Europa ook financieel geen slechte zaak zou zijn. In Europa ligt nog veel potentie voor Facebook. De omzet per gebruiker in Europa ($69) is lager dan in de VS ($214), terwijl de Financiel Times opmerkt dat veel leidinggevende het hoofdkantoor in Silicon Valley achter zich laten. 

Financial Times merkte op dat veel leidinggevenden van de socialemediagigant het hoofdkantoor in Silicon Valley verlaten, sinds Meta haar werknemers vrij laat in waar ze hun werk willen verrichten en niet meer verplicht zijn naar kantoor te komen.