Just Eat Takeaway heeft het afgelopen kwartaal het beste kwartaal van het jaar gehad, zo blijkt uit de voorlopige cijfers die het vandaag publiceerde. Het bedrijf verwacht voor het hele jaar 2023 een EBITDA van 320 miljoen euro.

De totale brutotransactiewaarde voor het laatste kwartaal van 2023 bedroeg 6,7 miljard euro, wat nog steeds lager is dan het niveau van 2022. Dit geldt ook voor het jaartotaal van 26,4 miljard euro.

Het aantal bestellingen daalde met 7 procent tot 223,1 miljoen stuks. Voorafgaand aan de resultaten hadden analisten van ING nog gerekend op 225 miljoen orders voor Just Eat Takeaway in het vierde kwartaal.

In Noord-Amerika was de daling het grootst, met een afname van 13 procent tot 67 miljoen orders. In Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland daalden de orders met 16 procent tot 21 miljoen.

Just Eat Takeaway.com liet weten dat het nog steeds overweegt om Grubhub volledig of gedeeltelijk te verkopen.

Op 28 februari worden de definitieve cijfers van Just Eat Takeaway gepubliceerd.

CEO Jitse Groen vertelde: "We zijn verheugd dat zowel onze Noord-Europese als onze Britse en Ierse segmenten hun hoogste GTV-niveau voor het kwartaal hebben bereikt, wat de kracht van onze Europese activiteiten laat zien. Tegelijkertijd hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt nu het bedrijf een positieve vrije kasstroom heeft. We kijken erg uit naar 2024."