Siemens AG heeft onlangs de overname van het Nederlandse bedrijf in snellaadoplossingen Heliox voltooid. Heliox is opgericht en gevestigd in Best en telt ongeveer 330 werknemers. De overname moet Siemens helpen de groeiende markt voor eBus- en eTruck-laadoplossingen uit.

De acquisitie versterkt de bestaande eMobility laadportfolio van Siemens met producten en oplossingen variërend van 40 kilowatt (kW) tot megawatt laadoplossingen voor depots en onderweg laden. Heliox breidt ook Siemens’ marktbereik uit, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika, en verbetert capaciteiten op het gebied van elektronica.

Matthias Rebellius, CEO van Smart Infrastructure en lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG, verklaarde: “We zien een ongekende groei in de markt voor EV-laadinfrastructuur. DC snellaadoplossingen voor eBus en eTruck vloten zijn hier het snelst groeiende segment. Met de overname van Heliox is Siemens eMobility goed gepositioneerd om wereldwijd onze klanten te bedienen.”

Naast DC snellaadoplossingen biedt Heliox ook diensten voor ladermonitoring en energiebeheer. Dit breidt het IoT-productportfolio van Siemens eMobility uit en versterkt zijn aanbod op het gebied van digitalisering en software.

De combinatie van de laadportfolio's van beide bedrijven resulteert in een sterke aanbieding voor klanten van eBus en eTruck. Heliox profiteert van Siemens' industrialisatiecapaciteiten, wereldwijde verkoopnetwerk en infrastructuur, waardoor het zijn productie kan opschalen en aan de toenemende klantvraag kan voldoen.

Siemens eMobility, onderdeel van Siemens Smart Infrastructure, biedt IoT-geschikte hardware, software en diensten voor AC- en DC-laden van 11 kW tot 1 megawatt voor een breed scala aan toepassingen. Siemens heeft Heliox overgenomen van private-equityfirma Waterland en een entiteit die in handen is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders.