Billie, aanbieder van Buy Now, Pay Later (BNPL)-oplossingen, heeft met Mollie een BNPL-oplossing speciaal voor de zakelijke markt in Nederland geintroduceerd. De samenwerking maakt het mogelijk voor e-commerce bedrijven om hun klanten te laten betalen op factuur, wat geldt als de meest populaire betaalmethode in B2B.

De BNPL-oplossing van Billie is naadloos geïntegreerd in het platform van Mollie, waardoor webwinkels en online marktplaatsen deze optie gemakkelijk kunnen activeren via het Mollie Dashboard. Deze integratie werd vorig jaar al geïmplementeerd in Duitsland en wordt nu tegelijkertijd in Nederland, Zweden en Oostenrijk gelanceerd.

Billie voert tijdens het afrekenproces een realtime krediet- en identiteitscontrole uit om verkopers te beschermen tegen fraude en wanbetaling. Dit biedt e-commercebedrijven gericht op de B2B-markt de mogelijkheid om hun klanten flexibele betalingsvoorwaarden aan te bieden, met een limiet tot €100.000 voor de winkelwagen. Bovendien neemt Billie de administratieve lasten op zich die normaal gepaard gaan met het innen van openstaande facturen.

ALDORR, een leverancier van ladders en steigers, gebruikt de integratie van Billie met Mollie al sinds de introductie op de Duitse markt. Het bedrijf heeft plannen om Billie ook in Nederland in te zetten.