Ryder System heeft bekendgemaakt dat het een gigantisch distributiecentrum van ruim 300.000 m2 heeft geopend voor Lexmark, een groot bedrijf in kantoorartikelen zoals printers. Het centrum is gelegen in Jeffersonille in de Amerikaanse staat Indiana, vlakbij de transportknooppunten van Louisville, Kentucky en moet de logistieke operatie van Lexmark een stuk efficiënter maken.

De opening van dit nieuwe distributiecentrum is een grotere verbetering in Lexmark's leveringsnetwerk. Door twee bestaande faciliteiten samen te voegen in één centrale hub, wordt het ontvangst- en verzendingsproces van producten zoals printers, kopieerapparaten, tonercartridges en reserveonderdelen aanzienlijk geoptimaliseerd. Dit resulteert in een efficiënter orderverwerkingsproces voor klanten, waarbij 99% dezelfde dag wordt verzonden en waarbij 99% van de bestellingen de volgende nacht worden opgehaald.

Deze ontwikkeling gaat echter verder dan alleen verbeterde logistiek. Ryder heeft RyderShare geïmplementeerd, een digitaal platform dat transparantie en realtime samenwerking in de supply chain mogelijk maakt. Dit platform betrekt alle partijen bij het logistieke proces, van verzenders tot ontvangers en van vervoerders tot dienstverleners. Met als doel vertragingen te minimaliseren en efficiëntiewinsten te realiseren, biedt RyderShare geavanceerde business intelligence-tools en analyseoplossingen die helpen bij het informeren van toekomstige beslissingen en het voorbereiden van supply chains op onverwachte gebeurtenissen.

Naast distributiebeheer omvat de dienstverlening van Ryder ook het afhandelen van retouren, herstel en herdistributie van apparatuur. Dit houdt in dat geretourneerde hardware wordt gerepareerd, opnieuw gecertificeerd en teruggebracht in de voorraad. Bovendien biedt Ryder maatwerkoplossingen zoals het bundelen van hardware en benodigdheden en het toevoegen van klantspecifieke opties, software-updates en configuraties.