DACHSER kondigt aan een nieuw warehouse voor contractlogistiek in gebruik te nemen in Waddinxveen. De bouw van het pand is momenteel in volle gang en zal naar verwachting in juni 2024 worden opgeleverd. Dit nieuwe warehouse, met een capaciteit van 10.000 pallets, verhoogt de totale opslagcapaciteit van DACHSER in Waddinxveen tot 55.000 palletplaatsen.

Het warehouse, strategisch gelegen aan de A12-corridor dicht bij Rotterdamse haven en Schiphol, wordt gebouwd op het Distripark Doelwijk. Met deze toevoeging bestaat het totaal aantal DACHSER-panden op deze locatie uit vijf gebouwen. “Deze uitbreiding is een directe reactie op de toenemende vraag naar opslagruimte en bereidt ons voor op toekomstige groei”, verklaart Edwin Vermeulen, General Manager van DACHSER Logistics Center Rotterdam.

Het nieuwe warehouse is in de nabijheid van de andere vier DACHSER-panden in Waddinxveen. “Deze clustering van activiteiten verhoogt onze efficiëntie en stelt ons in staat om snellere en betrouwbaardere doorlooptijden te bieden aan onze klanten,” voegt Vermeulen toe.

Naast deze ontwikkeling in Waddinxveen breidt DACHSER ook uit in Zevenaar. Daar is vorig jaar een warehouse van 10.000 vierkante meter in gebruik genomen, met ruimte voor 20.000 pallets. “De samenwerking tussen onze vestigingen in Waddinxveen en Zevenaar was essentieel voor deze succesvolle uitbreiding,” zegt Stefan Raimondo, Country Manager DACHSER Nederland.