Vanaf 5 februari 2024 neemt Florence Schmit de rol van General Manager bij Adevinta Benelux op zich. Zij volgt Annemarie Buitelaar op, die vijf jaar deze functie bekleedde en enkele maanden geleden haar vertrek aankondigde.

In haar nieuwe positie zal Schmit de dagelijkse leiding hebben over Marktplaats, 2dehands.be en 2ememain.be, welke tot de grootste online handelsplatforms van Nederland en België behoren. Schmit brengt een rijke ervaring mee uit haar tijd als General Manager bij Greetz, waar zij verantwoordelijk was voor de groeistrategie en bedrijfstransformaties.

Schmit spreekt haar ambitie uit voor haar nieuwe rol bij Adevinta Benelux: “Ik richt mij op het realiseren van onze ambitieuze doelstellingen en het versterken van onze leidende rol binnen de circulaire economie. Ik ben enthousiast om mijn ervaring in groeistrategieën en bedrijfstransformaties te gebruiken om samen met het team nieuwe kansen te ontdekken en te benutten.”

Voor haar tijd bij Greetz bekleedde Schmit verschillende commerciële- en marketingfuncties bij onder andere HelloFresh, Albelli en DPG. Haar expertise in leiderschap en haar ervaring in dynamische omgevingen maken haar de ideale kandidaat om Adevinta Benelux naar nieuwe hoogten te leiden.