DACHSER heeft Frigoscandia AB overgenomen, een Zweeds bedrijf gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerde en diepvriesvoedsellogistiek. De overname, die nog goedkeuring vereist van Europese mededingingsautoriteiten, beoogt DACHSER's aanwezigheid in Scandinavië te versterken.

Sinds de oprichting in 1948 is Frigoscandia uitgegroeid tot de leidende leverancier van gespecialiseerde logistieke diensten in de regio. Het bedrijf, met 1.300 medewerkers in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en Nederland, verwacht in 2023 een omzet van 300 miljoen euro.

Deze stap markeert een uitbreiding van DACHSER's European Food Network, waar Frigoscandia sinds 2019 deel van uitmaakt. De integratie zal naar verwachting begin 2024 voltooid zijn, met Frigoscandia die rapporteert aan Alexander Tonn, COO Road Logistics en Managing Director van DACHSER Food Logistics. Peter Haveneth, CEO van Frigoscandia, blijft leidinggeven aan het bedrijf.

De overname zorgt ervoor dat DACHSER voor het eerst Scandinavië betreed, een regio waar DACHSER voorheen geen eigen operaties had.