Tomáš Čupr, oprichter en CEO van het Tsjechische online supermarktbedrijf Rohlik, heeft plannen voor uitbreiding in heel Europa bekend gemaakt. Met een waardering van $1,2 miljard in 2021 en $593 miljoen aan investeringen, staat Rohlik klaar om zijn vleugels uit te slaan over het continent.

In tegenstelling tot flitsbezorgers zoals Gorillas en Getir, die recentelijk te maken kregen met ontslagrondes en terugtrekking uit verschillende landen, focust Rohlik zich juist op het uitbreiden van het assortiment en efficiënte levering. Čupr legt uit: "We bieden niet alleen snelheid, maar een breed aanbod en zijn daarbij nog winstgevend."

Het bedrijf, opgericht in 2014, is actief in de Tsjechische Republiek, Roemenië, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland. Čupr's visie strekt verder: hij wil tegen 2030 in 30 Europese steden actief zijn. 

In Duitsland, onder de naam Knuspr, heeft Rohlik al succes geboekt en is bovendien marktleider in München. Met de recente overname van Bringmeister, dat actief is in Berlijn, maakt Rohlik werk van verdere groei in Duitsland. 

Ondanks het lastige investeringsklimaat is Čupr vastberaden om begin volgend jaar een nieuwe financieringsronde te starten om van Rohlik een toonaangevende speler in de Europese markt van boodschappenbezorging te worden.