RTI Blockchain, een Nederlandse start-up voor het beheer van herbruikbare ladingdragers in de logistieke sector, heeft een investering van 2,5 miljoen euro ontvangen. De investeerdersgroep bestaat uit een breed scala aan partners met expertise in technologische ontwikkeling, logistieke kennis en venturecapitalist Borski Fund.

De investering moet RTI Blockchain helpen haar innovatieve technologische oplossing voor het beheer van meermalige ladingdragers verder te ontwikkelen, internationaal uit te breiden en haar positie in de logistieke sector te versterken. Via het dashboard kunnen bedrijven in de toeleveringsketen meer grip krijgen op kostenbeheersing in hun logistieke proces, emballage eenvoudig traceren en voldoen aan toekomstige wetgeving rond de registratieplicht van ladingdragers.

"Deze investering markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van RTI Blockchain. We kijken er naar uit om samen te werken met partners die onze visie delen en ons helpen om de logistieke sector te transformeren door middel van effectieve technologie op het gebied van digitaal emballage beheer. Dit stelt ons in staat om onze innovatieve oplossingen verder te ontwikkelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn", aldus Milou Klooster en Yves du Bois, oprichters RTI Blockchain. "Ook anticiperen wij met ons dashboard op nieuwe wetgeving, waarbij het verplicht wordt om ladingdragers te registreren; onze oplossing maakt dit zo eenvoudig mogelijk."

"We zijn verheugd om de groei van RTI Blockchain te ondersteunen en zijn enthousiast over de innovatieve benaderingen die het team heeft ontwikkeld voor de logistieke sector. Onze investering in RTI Blockchain weerspiegelt onze toewijding om te investeren in technologieën die een positieve impact hebben op diverse industrieën en het gebruik van herbruikbare assets," aldus Bertrand van Leersum en Simone Brummelhuis van Borski Fund.