Een exit uit Nederland lijkt in het verschiet te liggen voor de on-demand voedselbezorg startup Deliveroo, die zegt dat het overlegt over het stopzetten van zijn dienst in Nederland, aldus Techcrunch.

 

In een halfjaarlijks financieel verslag aan investeerders zei Deliveroo dat Nederland minder dan 1% van zijn bruto transactiewaarde vertegenwoordigt voor de eerste helft van 2022 en dat het in wezen te veel zou kosten om te proberen het gebruik op de markt te verhogen om zijn positionering te versterken.

"Het bedrijf heeft vastgesteld dat het een onevenredig grote investering zou vergen, met een onzeker rendement, om een toppositie op de markt te bereiken en te behouden. Daarom heeft het besloten overleg te plegen over het beëindigen van haar activiteiten in Nederland," schrijft het bedrijf, eraan toevoegend: "Deliveroo verwacht dat het overleg met de relevante belanghebbenden in augustus zal beginnen en werkt toe naar een mogelijke datum voor de laatste dag van de activiteiten in Nederland tegen het einde van november."