Scallog heeft een geautomatiseerd systeem geïmplementeerd op een mezzanine van 1.500 m² in het distributiecentrum van Newpharma in het Belgische Wandre. Het e-pharmacybedrijf, dat dagelijks tussen de 8.000 tot 10.000 bestellingen vanuit het 30.000 m² grote distributiecentrum verstuurd, maakt gebruik van 20 robots om 275 mobiele schappen te verplaatsen. Dit goods-to-man-systeem heeft de productiviteit van orderpicking met meer dan 50% verhoogd, wat een significante optimalisatie betekent voor de dagelijkse operaties van Newpharma.

"De robotisering van dit gebied stelt ons in staat om onze productstromen te optimaliseren en de snelheid van orderverwerking te verhogen tegen de meest efficiënte kosten," aldus Arnaud Gielen, directeur operations bij Newpharma. Naast de flexibiliteit van de Scallog-oplossing benadrukt Gielen het vermogen om de geautomatiseerde opslagzone aan te passen aan veranderende behoeften tijdens piekperiodes, in tegenstelling tot traditionele intralogistieke oplossingen.

Met het oog op de toekomst overweegt Newpharma verdere automatisering, waaronder het automatiseren van verpakkingsactiviteiten in de komende maanden en het mogelijk verdubbelen van de Scallog-installatie. Deze stappen streven naar meer snelheid en flexibiliteit in de uitvoering van orderpicking en opslagtaken, een belangrijk aspect gezien de groei van digitale toepassingen in de gezondheidszorg en de toenemende aandacht voor preventie en natuurlijke gezondheid.