MUNCHEN - Het grondpersoneel op de luchthaven van München gaat woensdag in staking. Ver.di, de vakbond die het grondpersoneel van de Duitse luchthaven vertegenwoordigt, heeft gewaarschuwd. De zogenaamde waarschuwingsstaking kan woensdag leiden tot vertragingen en annuleringen van vluchten, aldus de luchthaven.

 

Concreet ging het om een ​​staking van personeel van Swissport Losch, waaronder medewerkers van grond-, catering- en vrachtafhandelingsdiensten. De staking vindt plaats van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Ver.di zoekt een grote loonsverhoging voor bijna 600 medewerkers bij Swissport Losch. Volgens de vakbond is dat nodig aangezien de inflatie in Duitsland dicht bij de 8% ligt. Hogere lonen kunnen ook leiden tot een snellere vervulling van vacatures.

Ver.di had eerder een staking van het grondpersoneel van Lufthansa aangekondigd. Hiermee hoopt de vakbond betere lonen te bieden aan de ongeveer 20.000 grondwerkers van het bedrijf. Begin augustus bereikten vakbonden en luchtvaartmaatschappijen een akkoord om verdere actie te laten ontsporen.