Spotler Group heeft de overname van Buckles aangekondigd, een ontwikkelaar van een internationaal connectieplatform, Buckles.io. Deze acquisitie past binnen de strategie van Spotler Group om klanten te ondersteunen bij data-uitdagingen. Buckles.io is een SaaS-platform dat gespecialiseerd is in het verbinden van E-commerce Platforms, Email Service Providers en Customer Data Platforms. Met deze toevoeging kunnen marketeers snel en gemakkelijk alle platforms die ze gebruiken met elkaar verbinden. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Buckles.io is in 2014 opgericht door Niels den Daas, Kevin Hoogerwerf, Kirsten Ballering, Benjamin Bloot en Emiel Blonk en heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt met meer dan 300 verbindingen en verwerkt miljoenen orders per maand. De zelfontwikkelde motor achter Buckles.io staat garant voor hoge betrouwbaarheid en efficiëntie bij het ontwikkelen en onderhouden van integraties.

De samenwerking tussen Buckles en andere bedrijven binnen Spotler Group, waaronder Spotler Nederland en Squeezely, heeft geleid tot een nauwere band en uiteindelijk deze overname. De filosofie achter Buckles sluit aan bij de visie van Spotler Group op softwareontwikkeling, wat heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking.

Lee Chadwick, CEO van Spotler Group, ziet grote kansen in de verbindingstechnologie van Buckles voor hun klanten. "Buckles geeft ons de mogelijkheid om snel en eenvoudig verbindingen te leggen tussen onze producten en de buitenwereld, wat leidt tot een intelligente gegevensinwinning en verbeterde klantcommunicatie," zegt Chadwick.

Niels den Daas van Buckles is verheugd over de toekomst binnen de Spotler Group: "De producten binnen de groep vullen elkaar aan en met Buckles kunnen we een significante groei realiseren, sneller dan ooit tevoren haalbaar zou zijn geweest."

Eerder maakte Spotler bekend Datatrics te hebben overgenomen.