Post- en pakketbezorger PostNL zal naar verwachting de prijzen moeten verhogen vanwege de hoge inflatie. Hierdoor stegen de kosten van het bedrijf en bestelden consumenten minder pakketten. Dat meldt PostNL bij het uitbrengen van kwartaalcijfers.

 

Benzineprijzen zijn een van de drijvende krachten achter de stijgende inflatie. PostNL voelt hetzelfde bij het bezorgen van pakketten.

Het bedrijf merkte ook op dat consumenten minder snel geld uitgeven vanwege hogere prijzen. Post- en pakketbezorgers hoeven daardoor minder pakketten af ​​te handelen.

PostNL probeert deze hogere kosten binnen de perken te houden, maar zegt dat dit gepaard moet gaan met prijsverhogingen. "Het is duidelijk dat deze hogere kosten niet kunnen worden gecompenseerd door het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit alleen. Ook de komende tijd zullen prijsaanpassingen in de e-commercemarkt nodig zijn", zegt PostNL-hoofd Herna Verhagen.

Een woordvoerder verduidelijkt dat deze prijsaanpassingen alleen gelden voor het pakketgedeelte van PostNL. Hoeveel de prijs zal stijgen, is niet duidelijk.