Alle provincies hadden afgelopen maandag en dinsdag te maken met forse vertragingen van 9,6 procent, zo constateert verzendplatform Wuunder. Vanaf woensdag kleurden meerdere provincies weer groen: de forse vertragingen waren weer terug op een normaal niveau van 5%. Dat er al vertragingen zijn noemt Wuunder "opvallend en een zorgelijke ontwikkeling met het oog op Black Friday, komende vrijdag." 

De Pakketradar van Wuunder geeft inzicht in vertragingen, waardoor retailers en kopers tijdig maatregelen kunnen nemen. Retailers kunnen bijvoorbeeld een express vervoerder gebruiken of een koerier die op dezelfde dag nog kan afleveren. Dat lijkt met het oog op de verwachte drukte én de vertragingen van begin vorige week, zeer raadzaam. Klachten over vertragingen zorgen voor extra druk op de klantenservice. Duidelijke communicatie van levertijden kan dit voorkomen.

Voor deze week ziet het ernaar uit dat alle leveranciers hun bezorgbeloftes kunnen waarmaken. Zo is de verwachting dat pakketten vanaf het moment van scannen tot het moment van levering er gemiddeld een dag over doen. Alleen de pakketten die aanstaande donderdag en vrijdag opgehaald worden bij de verzender zullen er mogelijk anderhalve dag over doen. Dit is gebaseerd op de gegevens van voorgaande jaren.