Het Nederlandse fulfilmentbedrijf Monta zet zijn Europese expansie voort met de opening van een nieuw magazijn in Bornem, België. Dit initiatief volgt op de recente uitbreiding naar Duitsland en onderstreept Monta's ambitie om zijn diensten in heel Europa aan te bieden. Het nieuwe magazijn in Bornem, het zeventiende van Monta, is strategisch gelegen om zowel lokale als regionale online ondernemers, waaronder Nederlandse en Franse verkopers, optimaal te bedienen.

Directeur Edwin van der Ham benadrukt de voordelen van deze strategische zet: “Door het openen van een warehouse in België kunnen we ook deze orders en retouren sneller en eenvoudiger verwerken en zijn we sneller over de Franse grens. De strategische ligging van het nieuwe warehouse binnen België maakt ook dat er latere cut-off tijden kunnen worden aangeboden aan de klanten.”

Deze stap is slechts een onderdeel van een groter plan. Monta heeft duidelijke internationale ambities en wil deze met een crossborderstrategie verder uitrollen. De flexibele en decentrale organisatiestructuur van het bedrijf stelt hen in staat om snel aan te passen en uit te breiden. Van der Ham licht toe: “Dit is nog maar het begin van onze internationale expansie. We rollen onze crossborderstrategie steeds verder uit. Door de decentrale organisatie van Monta kunnen we snel groeien. De volgende vier Europese landen staan ook de komende tijd op de planning.”