Desigual wilt haar logistieke operatie efficiënter inrichten en gaat haar distributiecentrum in Viladecans (Spanje) daarom centraliseren. Tegelijkertijd investeert het in nieuwe logistieke oplossingen.

Desigual gaat 24 RackBots van SSI SCHAEFER inzetten. Deze robots zullen ingezet worden in de eerste fase van de orderverwerking, waar ze dagelijks 30.000 eenheden in twee ploegendiensten zullen verwerken.

Jorge Soriano, Manager Logistiek & Distributie bij Desigual, legt uit: "RackBots zijn een flexibele en eenvoudig schaalbare oplossing. Ze stellen ons in staat zowel de opslagcapaciteit met nieuwe rekken uit te breiden als de dynamische capaciteit te vergroten door de aankoop van nieuwe RackBots."

De nieuwe zone is verbonden met het bestaande SSI SCHAEFER-systeem via een uitbreiding van de transportbanden. Deze transportbanden vervoeren dozen direct van het goederenontvangstgebied of het bestaande hoogbouwmagazijn naar de nieuwe RackBot zone. Het hoogbouwmagazijn, dat ook door SSI SCHAEFER is ontworpen, omvat 10 SSI Miniloads en 200.000 opslaglocaties voor dozen. De nieuwe zone moet deze maand in gebruik genomen worden.