Alfen, een Nederlandse specialist in energieoplossingen, is bezig met de installatie van 6296 zonnepanelen op het dak van hun nieuwe faciliteit in Almere, die naar verwachting in 2024 klaar zal zijn. De zonnepanelen hebben een gecombineerde capaciteit van 3 megawatt.

Met dit project laat Alfen zien hoe men de energie in een bedrijf met een productiefaciliteit, magazijnen en kantoren kan beheren in tijden van de energietransitie. De panelen worden geïntegreerd met Alfen's eigen EV-laadstations op de parkeerplaats, evenals hun in-house geproduceerde mobiele energieopslagsystemen en 3 transformatorstations die bij de nieuwe faciliteit worden geïnstalleerd.

Alfen toont hiermee hoe hun eigen producten bijdragen aan het omarmen van duurzaamheid in hun bedrijfsvoering. Het bedrijf, met meer dan 85 jaar ervaring, biedt een unieke combinatie van geïntegreerde oplossingen die klanten helpen om hun netwerkuitdagingen aan te gaan. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en produceert slimme netwerken, energieopslagsystemen en oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen, met oplossingen geïnstalleerd in meer dan 30 landen door heel Europa.