HUGO BOSS heeft haar plannen onthuld om haar distributiecentrum in Filderstadt-Bonlanden, nabij Stuttgart (Duitsland) uit te breiden. De uitbreiding, die meer dan 100 miljoen euro kost, maakt deel uit van de “CLAIM 5”-groeistrategie van het bedrijf en is gericht op het opvangen van de toegenomen wereldwijde vraag naar de BOSS- en HUGO-collecties.

CEO Daniel Grieder van HUGO BOSS benadrukt het belang van deze stap: "HUGO BOSS heeft recent sterke groei laten zien over alle merken, regio's en distributiekanalen. Onze merkvernieuwing als onderdeel van onze 'CLAIM 5' groeistrategie is wereldwijd enthousiast ontvangen door klanten. Met deze investering verbeteren we de efficiëntie van onze opslagactiviteiten en stellen we opnieuw normen in logistiek in Europa.”

Deze uitbreiding, gepland voor voltooiing in 2026, zal de verzend- en opslagcapaciteit met ongeveer 75% vergroten, wat leidt tot de creatie van maximaal 300 nieuwe banen. Het project zal zich ook richten op verdere digitalisering en automatisering, en de ontwikkeling van robotica-oplossingen.

Het distributiecentrum van HUGO BOSS in Filderstadt, geopend in 2014, is een van de modernste logistieke centra in Europa, met een jaarlijkse verzending van meer dan 35 miljoen eenheden door ongeveer 350 medewerkers. De faciliteit, dichtbij het hoofdkantoor in Metzingen, heeft momenteel een capaciteit van ongeveer 400.000 opslaglocaties.