DHL Supply Chain vergroot zijn automatiseringsmogelijkheden in samenwerking met de leider in robottechnologie AutoStore™, met als doel de operaties in magazijnen wereldwijd te verbeteren. Het aantal locaties waar DHL AutoStore inzet groeit daarmee naar 13. Er zijn plannen voor nog eens vijf locaties.

Er zijn momenteel negen operationele AutoStore systemen van DHL actief in locaties verspreid over Singapore, de Verenigde Staten en Duitsland. Er zijn vier extra projecten in de planning, met plannen voor nog vijf faciliteiten in de toekomst. De huidige systemen beheren 800.000 bakken, en met de komende projecten wordt de capaciteit verhoogd naar 1.2 miljoen bakken.

Het AutoStore systeem, bekend om zijn compacte en efficiënte beheer van voorraden, is bijzonder geschikt voor e-commerce en bedrijven met een kleiner assortiment producten. Het wordt geprezen om zijn modulaire en schaalbare aard, waardoor bedrijven ruimte efficiënt kunnen gebruiken en snel kunnen aanpassen aan veranderende markteisen.

Markus Voss, COO en CIO van DHL Supply Chain, vertelt: "We zijn blij om onze bestaande relatie met AutoStore uit te breiden, aangezien we onze digitaliserings- en automatiseringsstrategie in een groeiend aantal magazijnen blijven implementeren, wat ons in staat stelt onze klanten beter en sneller te bedienen."

Het partnerschap benadrukt de gedeelde visie van zowel DHL Supply Chain als AutoStore om innovatieve logistieke oplossingen te stimuleren die voldoen aan de dynamische behoeften van klanten wereldwijd.