GLS heeft onlangs de deuren geopend van hun splinternieuwe depot op het bedrijventerrein Azeven, gelegen in Drachten. Dit hypermoderne distributiecentrum, dat sinds 1 november in gebruik is, vervangt het 20 jaar oude depot in Groningen. Met een strategische locatie en een ultramodern, volautomatisch sorteersysteem, belooft GLS de service aan haar klanten in de regio significant te verbeteren.

Districtmanager Oost van GLS Nederland, Sietse Rienewerf, vertelt: “We zijn heel blij met de opening van ons nieuwe depot in Drachten. Naast de centrale ligging, is het ook een stuk groter en moderner dankzij het automatische sorteersysteem. Hierdoor hebben we dubbele capaciteit en kunnen we meer pakketten verwerken. We breiden ook het aantal routes uit, waardoor we ook nieuwe klanten kunnen bedienen.”

De keuze voor Drachten is strategisch bepaald, met de locatie die als een verkeersknooppunt fungeert in Noordoost-Nederland. Het depot is uitgerust met maar liefst 80 laaddocks, waarmee de capaciteit vergeleken met de Groningse voorganger verdubbeld is. Het geavanceerde sorteersysteem staat garant voor een snellere en efficiëntere verwerking van pakketten - een cruciale verbetering juist nu het 'peak season', de drukste tijd van het jaar, voor de deur staat.

In lijn met deze uitbreiding, zijn alle werknemers van het Groningse depot overgegaan naar de nieuwe vestiging in Drachten. Bovendien heeft GLS 30 tot 40 nieuwe werknemers aangenomen, waarmee het totale personeelsbestand oploopt tot ongeveer 80 tot 90 werknemers.

Deze personeelsleden hebben reeds een uitgebreide introductie tot hun nieuwe werkplek gehad, inclusief trainingen om met het nieuwe sorteersysteem om te gaan. "Vorige maand hebben we ook een familiedag voor personeel georganiseerd, zodat zij het nieuwe depot alvast konden bekijken samen met hun familie. De opkomst was groot, zo’n 140 man, want er kwamen veel werknemers en bezorgers met hun kinderen en zelfs kleinkinderen om te kijken waar zij komen te werken. De reacties waren erg positief!”, aldus Rienewerf.