Shell heeft in Eindhoven Acht een hybride truckstation geopend, waar vrachtwagens van alle soorten energie kunnen worden voorzien: van traditionele diesel tot hernieuwbare diesel, bio-LNG en nu ook snelladers voor elektrische vrachtwagens. Eindhoven is de eerste locatie in een reeks van nieuwe energiehubs die Shell in Europa op strategische locaties wilt laten verrijzen.

Chauffeurs niet alleen hun voertuigen van energie voorzien, maar ook genieten van een welverdiende pauze met snacks, drankjes en gezelligheid met collega's. Daarnaast biedt de locatie een Truckwash, waardoor zowel de vrachtwagen als de chauffeur weer opgefrist hun reis kunnen vervolgen.

Aleid van der Wiel, Head of Energy Products bij Shell vertelt: “Onze eerste energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven dat wij hier toekomst in zien. Eindhoven Acht is slechts het begin van een groter Europees netwerk van hybride stations langs belangrijke transportroutes.”

Shell biedt met dit station transportbedrijven diverse duurzame opties. Hernieuwbare diesel kan rechtstreeks in dieselmotoren worden gebruikt, terwijl bio-LNG, dat geschikt is voor bestaande LNG-motoren, een stiller en schoner alternatief biedt voor traditionele diesel. Dit komt overeen met de groeiende trend van elektrificatie in het zware transport, aangemoedigd door recente technologische ontwikkelingen en nieuwe elektrische vrachtwagenmodellen van grote fabrikanten.

Het station is ook strategisch gepositioneerd voor ondernemers die moeite hebben met het integreren van elektrisch laden op hun eigen locaties. “Voor die ondernemers – en voor vrachtwagens die onderweg moeten bijladen of opladen – is de strategisch gelegen energy hub Eindhoven Acht ideaal,” aldus Van der Wiel.