Amazon Prime, het lidmaatschapsprogramma van Amazon, heeft laten weten de kosten voor Nederlandse leden te verhogen. Vanaf 2 november 2023 gaat de prijs omhoog van €2,99 naar €4,99 per maand. Voor bestaande leden zal de nieuwe prijs ingaan per 1 januari 2024.

Tegelijk met de prijsverhoging komt Amazon de optie om jaarlijks te betalen. Leden kunnen kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, wat gelijk staat aan het betalen voor 10 maanden en het ontvangen van 12 maanden dienst.

De prijsverandering volgt op uitbreidingen in de diensten van Amazon Prime sinds de lancering in Nederland in 2020. "We blijven investeren in Amazon Prime om het lidmaatschap nog waardevoller te maken voor onze leden," lichtte het bedrijf toe. Leden profiteren nu van snelle en gratis bezorging van een groter aantal producten, inclusief bezorging op dezelfde dag, geplande leveringen en zondagsbezorging. Bovendien heeft Amazon zijn Prime Video-aanbod uitgebreid met nieuwe Amazon Original-series en films zoals ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ en 'The Continental: from the world of John Wick'.

Amazon Prime-leden kunnen hun lidmaatschapsdetails bekijken en wijzigen door in te loggen op hun account of door contact op te nemen met de klantenservice.