Het recruitmentplatform Bikeshift breidt haar duurzame en logistieke dienstverlening verder uit. Naast het werven en selecteren van fietskoeriers gaat Bikeshift voor opdrachtgevers nu ook op zoek naar orderpickers en koeriers van LEV- en elektrische minibusjes.

“Steeds meer opdrachtgevers zitten met de handen in het logistieke haar bij hun zoektocht naar kwalitatief personeel voor de last-mile-delivery. Wij willen deze bedrijven duurzaam ondersteunen”, zegt Lodewijk van Nooten, founder van Bikeshift.

Emissievrije binnensteden

De ontwikkelingen in de last-mile-delivery, zoals emissievrije binnensteden vanaf 2025, personeelstekorten en oplopende kosten dwingen (MKB) bedrijven om hun logistieke (bezorg)processen te optimaliseren. “Klanten willen bezorgoplossingen die groen, snel en betaalbaar zijn. Het optimaliseren van bezorgdiensten ontwikkelt zich in hoog tempo. Kwalitatief personeel en creativiteit zijn daarbij nodig. Het extra Bikeshift aanbod voor de supply chain bieden we logistieke bedrijven en (MKB)ondernemers personeel en passende logistieke hulp”, denkt Van Nooten.

Duurzaam, snel en kostenbesparend

Bikeshift wil hiermee voldoen aan de stijgende vraag naar logistieke diensten en personeel en een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de bezorgsector. Lodewijk van Nooten: “Een combinatie van elektrische minibusjes, LEV-voertuigen en fietskoeriers op e-bikes of vrachtfietsen is de toekomst voor emissievrije bezorging. Behalve fietskoeriers gaat  Bikeshift nu ook op zoek naar koeriers die Light Electric Vehicles (LEV) besturen of als orderpicker aan de slag willen. Nieuwe medewerkers krijgen altijd een arbeidsovereenkomst bij Bikeshift om daarna voor opdrachtgevers aan het werk te gaan."

"We nemen de leiding in de supply chain. Beginnend bij het efficiënt sorteren in distributiecentra buiten de stad, tot het vervoeren van pakketten met elektrische minibusjes naar stadshubs", vervolgt Van Nooten. "Om deze daarna met LEV’s of e-bikes tot aan de voordeur van de eindklant te brengen. Duurzaam, efficiënt en kostenbesparend. We ondersteunen opdrachtgevers met personeel, personeelsplanningen, loonbetalingen en verzekeringen waardoor zij hun aandacht kunnen geven aan de producten die ze leveren.”

Behalve voor opdrachtgevers is de uitbreiding van de dienstverlening ook interessant voor medewerkers volgens Van Nooten: “Onze collega’s koerieren vaak naast een studie of andere baan. Nu kunnen ze sneller ervaringen opdoen, nieuwe skills ontwikkelen en flexibel werken. Met gevarieerde taken en verantwoordelijkheden waardoor we ook ons personeel optimale flexibiliteit bieden.”