DHG heeft de ambitie om haar volledige vastgoedportfolio zelfvoorzienend maken met zonne-energie. Het vastgoedbedrijf heeft daarvoor een nieuwe stap gezet door haar distributiecentrum in Roosendaal te voorzien van 5.336 zonnepanelen, die gezamenlijk in staat zijn 2.374,52 kWp te genereren.

CEVA Logistics, de huurder van het pand, zal een deel van het zonne-energiesysteem huren via een operational leaseconstructie van TwoZero. Voor de realisatie van dit project heeft DHG TwoZero samengewerkt met Sunprojects, terwijl Zoncoalitie hen van deskundig advies voorzag.

DHG TwoZero, de energiedivisie van DHG, heeft de visie om duurzame energie toegankelijk te maken voor zowel hun vastgoedobjecten als hun huurders. Ze zijn niet alleen van plan zonne-energieoplossingen te implementeren op geselecteerde SMARTLOG distributiecentra, maar kijken ook naar geavanceerde batterijsystemen voor locaties die met netwerkcongestie kampen. DHG heeft de ambitie om hun gehele vastgoedportfolio te voorzien van zelf opgewekte zonne-energie, zo liet het vastgoedbedrijf weten: "TwoZero heeft zich als eerste doel gesteld om binnen anderhalf jaar 30 MWp aan zonnestroomprojecten te realiseren, waarmee de volledige DHG vastgoedportefeuille, inclusief de objecten waar geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt, van eigen opgewekte zonne-energie te kunnen voorzien."