STEF Groep heeft een intentieverklaring getekend voor de potentiële overname van Bakker Logistiek. Deze overname is bedoeld om de aanwezigheid van STEF in Nederland te consolideren, met name in de levensmiddelensector.

Bakker Logistiek, een toonaangevend familiebedrijf dat zich richt op het transport, de logistiek en het verpakken van levensmiddelen, heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd met zes vestigingen verdeeld over drie locaties in Nederland. Het bedrijf, dat al vier generaties bestaat, genereert een jaarlijkse omzet van 150 miljoen euro en heeft 1.400 medewerkers in dienst.

Met deze voorgenomen overname wil STEF haar dienstenaanbod in Nederland uitbreiden en versterken. Dit stelt het bedrijf in staat om een breder scala aan transport- en logistieke oplossingen te bieden, wat gunstig zou zijn voor de gehele Nederlandse voedselvoorzieningsketen.

Christophe Gorin, General Manager Noord Europe STEF Group, benadrukte het belang van deze overeenkomst door te stellen: “We zijn verheugd met de overeenkomst met Bakker Logistiek, welke in lijn ligt met onze strategie als pure speler in de Food Supply Chain en onze positie in Noord-Europa versterkt."

Jan Prins, CEO van Bakker Logistiek: “Met deze overname door STEF zetten wij een mooie stap om onze nationale en internationale ambities waar te kunnen maken. Onze klanten krijgen hiermee de beschikking over een uitgebreid professioneel netwerk in Nederland en Europa."

De afronding van de overname is gepland voor het eerste kwartaal van 2024, afhankelijk van de goedkeuring door relevante autoriteiten, waaronder de ACM.