Shopify is een strategisch partnerschap aangegaan met de in Boston gevestigde aanbieder van marketing automatiseringssoftware Klaviyo om "verbeterde functies en functionaliteit" te brengen aan klanten die beide platforms gebruiken.

Samen met de aankondiging van het partnerschap komt een strategische investering. De e-comreus uit Ottawa blijkt als onderdeel van de deal bijna $100 miljoen USD in Klaviyo geïnvesteerd te hebben, volgens een document dat Klaviyo op 2 augustus bij de Securities and Exchange Commission (SEC) indiende - toen Klaviyo en Shopify het strategische partnerschap en de investering aankondigden.

De SEC indiening geeft aan dat Klaviyo een aandelenbelang in zichzelf ter waarde van $ 100 miljoen heeft verkocht aan een enkele koper die niet bij naam genoemd wordt. Beide bedrijven weigerden te bevestigen dat Shopify de investeerder in kwestie is.

Klaviyo maakt sinds 2017 deel uit van het Shopify ecosysteem, en Klaviyo CEO Andrew Bialecki vertelde TechCrunch dat de twee bedrijven al jaren nauw samenwerken. Met dit partnerschap zal Klaviyo nu dienen als de aanbevolen partner voor e-mailoplossingen voor Shopify Plus en vroeg toegang krijgen tot nieuwe Shopify ontwikkelingsfuncties.

"Klaviyo is van onschatbare waarde geworden voor honderdduizenden handelaren om hen te helpen hun klanten beter te begrijpen en hen op zeer gepersonaliseerde manieren te betrekken op zoveel contactpunten," zei Shopify President Harley Finkelstein. "Het succes van Klaviyo is verbluffend, en we zijn verheugd om deze volgende stap te zetten in ons al robuuste partnerschap om het Shopify-handelaren nog makkelijker te maken hun bedrijf te laten groeien."

Klaviyo, dat in 2012 werd opgericht, integreert met bestaande platforms om het versturen van e-mails en sms'jes naar klanten te automatiseren. Winkeliers kunnen Klaviyo's platform gebruiken om berichten te sturen over achtergelaten karren, productaanbevelingen, naast andere onderwerpen. Klaviyo heeft momenteel meer dan 100.000 betaalde gebruikers, en haalde onlangs in mei 2021 $320 miljoen USD op in Series D financiering bij een waardering van $9,5 miljard.