Om klanten een breder assortiment en snellere levertijden te bieden intensiveert elektronicagigant MediaMarktSaturn haar samenwerking met de Duitse bezorgservice Lieferando, onderdeel van Just Eat Takeaway.com. De leveringen worden nu rechtstreeks vanuit de MediaMarkt- en Saturn-winkels in Berlijn gedaan, waarbij het assortiment is uitgebreid naar 1.000 artikelen. Klanten kunnen nu binnen slechts 40 tot 60 minuten hun bestellingen in huis hebben. De dienst zal binnenkort ook worden uitgerold in steden als Dresden en Leipzig.

Lieferando's directeur, Katharina Hauke: "Het verder uitbreiden van de samenwerking met MediaMarktSaturn op deze schaal, net voor de start van het drukke kerstseizoen, is strategisch belangrijk en bovendien een groot succes. Het toont aan dat er vraag is en dat we expressleveringen voor non-food artikelen snel en efficiënt kunnen opschalen. Nu kunnen er meer dan 1.000 artikelen via Lieferando worden besteld, wat een echte meerwaarde creëert voor de consumenten. Ik kijk uit naar verdere samenwerking met MediaMarktSaturn."

Het productassortiment dat nu via Lieferando beschikbaar is, omvat niet alleen de gebruikelijke mobiele en computeraccessoires, maar ook een uitgebreidere selectie van producten op het gebied van gameconsoles, entertainmentelektronica, huishouden en verzorging. Tot de hoogtepunten behoren onder andere smartphones, laptops, game-apparatuur, audioapparaten, kinderspeelgoed en huishoudelijke apparaten.

De leveringen worden verzorgd door de vertrouwde service van Lieferando, waarbij de bestellingen worden voorbereid door het personeel in de winkels. De kosten voor deze service zijn marktconform, met een extra servicekost van 0,99 euro. In sommige stadsdelen wordt zelfs geleverd zonder extra bezorgkosten.