Scania neemt een leidende rol in de transitie naar emissievrij transport met de lancering van hun volgende generatie volledig elektrische voertuigen, ook wel BEVs (Battery Electric Vehicles) genoemd. Deze nieuwe lijn vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit in de vrachtwagenindustrie en biedt een krachtige, efficiënte en duurzame oplossing voor een breed scala aan transporttaken.

“Het gebruik van emissievrije vrachtwagens is niet langer een voorrecht dat slechts voor een enkeling is weggelegd”, zegt Fredrik Allard, Senior Vice President en Head of E-mobility bij Scania. De nieuwe vrachtwagens zijn uitgerust met motoren die 400 of 450 kW vermogen leveren en zijn ontworpen voor zowel stedelijke als regionale transportopdrachten. Ze worden aangedreven door groene batterijcellen, geproduceerd door Northvolt en geassembleerd in Scania's fabriek in Södertälje.

De nieuwe generatie Scania BEVs kan een bruto treingewicht van maximaal 64 ton aan en heeft een indrukwekkend bereik van maximaal 390 kilometer. Wat Scania echt onderscheidt, is hun holistische benadering. Naast de voertuigen zelf biedt het bedrijf een breed scala aan ondersteunende diensten aan, van laadoplossingen en financiering tot premium digitale diensten.

Scania gaat zelfs nog een stap verder met Scania Charging Access, een nieuwe service die toegang biedt tot een Europees laadnetwerk in 12 landen. “We lanceren een baanbrekende, geconsolideerde service voor zware voertuigen in Europa,” zegt Magnus Höglund, Head of Charging Solutions bij Scania. Klanten ontvangen één enkele factuur van Scania, ongeacht wie de laadpunten exploiteert, en betalen alleen een voorspelbare prijs bij gebruik van de dienst.

Scania heeft hoge ambities voor de elektrische transportsector. "Ons doel is dat elektrische vrachtwagens tegen 2030 50% uitmaken van het totale verkochte volume in Europa," onthult Fredrik Allard. Met hun nieuwe generatie elektrische vrachtwagens en geïntegreerde diensten staat Scania op het punt een nieuwe standaard te zetten in de transitie naar een duurzamere, fossielvrije toekomst.