Orderchamp biedt dropshopping aan voor retailers. Het groothandelsplatform hoopt daarmee retailers de uitdagingen van de huidige markt het hoofd te bieden.

Dropshipping roept doorgaans wat minder positieve associaties op, met lange levertijden, inconsistentie in productkwaliteit en slechte klantenservice. Orderchamp wil dit beeld veranderen door de kracht van haar technologie en haar netwerk van premium merken.

Zo kunnen retailers bij Orderchamp kiezen welke artikelen ze op voorraad willen houden en welke ze direct vanuit het merk naar de klant willen laten verzenden. Dat biedt niet alleen voordelen op het gebied van voorraadbeheer, maar zorgt ook voor een bredere productselectie zonder de risico's van onverkochte goederen.

Joost Brugmans, CEO van Orderchamp, vertelt: "Onze missie blijft duidelijk - onafhankelijke retailers en merken in staat stellen om te slagen in de markt van morgen."

Fysieke retailers worden niet vergeten. Orderchamp werkt aan oplossingen waarmee winkels ook kunnen profiteren van het dropshipping-model, waarbij ze directe bestellingen kunnen plaatsen die van merk naar klant worden verzonden. Het voordeel van deze benadering is tweeledig: retailers kunnen een breder scala aan producten aanbieden zonder de last van grote voorraden en merken kunnen hun bereik vergroten zonder de noodzaak van uitgebreide consumentenmarketing.