Mainfreight heeft een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor het gebruik van het volledige distributiecentrum Hydra Utrecht. Het centrum van ongeveer 20.000 m2 is gelegen op industrieterrein Lage Weide in Utrecht en ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Hydra Utrecht is een modern distributiecentrum met een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 m², inclusief een mezzanine van circa 1.500 m² en ongeveer 1.350 m² aan kantoorruimte. Het ontwerp van het centrum is uniek en draagt bij aan de biodiversiteit: het herbergt het grootste permanente insectenhotel van Europa.

Het centrum biedt Mainfreight de mogelijkheid om haar klanten en teams zowel nu als in de toekomst optimaal te bedienen. Met meer dan 330 vestigingen wereldwijd sinds haar oprichting in 1978, is Mainfreight een van de marktleiders in geïntegreerde warehousing, transport en distributie.

JLL en 3Stone Real Estate begeleidden de verhuur van deze bijzondere bestemming, die zich onderscheidt door een evenwichtige mix van architectuur, natuur, technologie en functionaliteit, in lijn met de vier merkpijlers van Stellar Development.

Met de inzet op duurzaamheid en functionaliteit biedt Hydra Utrecht een vooruitstrevend model voor toekomstige industriële ontwikkelingen.