Volta Trucks, de Zweedse fabrikant van elektrische vrachtwagens, is voornemens haar faillissement aan te vragen. Het bedrijf, dat ook actief is in het Verenigd Koninkrijk, slaagde er niet in nieuw kapitaal op te halen.

Volgens Volta Trucks heeft het faillissement van haar batterijleverancier Proterra in augustus ervoor gezorgd Volta Trucks beperkt werd in het aantal vrachtwagens dat het bedrijf kon produceren. In een verklaring liet Volta Trucks weten dat het aanvragen van het faillisement "geen lichtvaardige beslissing is geweest" en dat het zich "volledig bewust is van de impact die dit zal hebben op de toegewijde personeelsleden van de organisatie."

Het bedrijf had ongeveer 300 miljoen euro ($316 miljoen) opgehaald bij investeerders en een orderboek van meer dan 5.000 voertuigen. Volta Trucks had een fabriek in Oostenrijk geopend om zijn vrachtwagens te produceren en was op weg naar massaproductie. Echter, zoals bij veel andere EV-startups, is het moeilijk gebleken om de productie op te schalen en gezien de gestegen rente om nieuw kapitaal op te halen.