DB Schenker heeft recentelijk zijn vloot versterkt met de toevoeging van 19 nieuwe MAN-trucks. Deze nieuwe aanwinsten zijn onderdeel van een vlootvernieuwing, waardoor het aandeel MAN-trucks in haar wagenpark toeneemt.

Wagenparkbeheerder Hans Cleijsen van DB Schenker in Tilburg lichtte toe: “Voor ons wagenpark hebben we de keuze gemaakt dat we verder gaan met twee merken, waaronder MAN. Het contact met MAN Trucks-dealer MANA is van groot belang. Zij begrijpen onze business en ook het contact met de importeur is bijzonder goed en constructief.”

De MAN-trucks staan bekend om hun betrouwbaarheid en zijn niet nieuw voor DB Schenker. “Onze TGS-trekkers worden vooral ingezet voor de distributie en pendeldiensten, terwijl de TGX-trekkers internationaal rijden. We hebben gekozen voor de ruime GX-cabine met luxe interieur, een dodehoek radarsysteem en het OptiView camerasysteem,” aldus Cleijsen.

De nieuwe MAN-trucks hebben ook indruk gemaakt door hun brandstofefficiëntie vanaf de eerste kilometers. “Naast betrouwbaarheid is een laag verbruik cruciaal, want dat betekent ook een lage CO2-uitstoot,” zei Cleijsen.