Oscar de Bok, de Nederlandse CEO van DHL Supply Chain, heeft aangekondigd dat het bedrijf € 350 miljoen gaat investeren in Zuidoost-Azië om de opslagcapaciteit en werkgelegenheid te vergroten en haar duurzaamheidsambities te versnellen. Deze investering maakt deel uit van DHL's strategische wereldwijde investeringen, die inmiddels zijn opgelopen tot € 1,35 miljard. Het bedrijf verwacht meer dan 400.000 vierkante meter aan extra magazijnruimte en 3.000 nieuwe banen te creëren.

Oscar de Bok, CEO van DHL Supply Chain, zei: "Er is een ongelooflijke kans voor bedrijven in Zuidoost-Azië om de supply chain te versterken. Onze investering van € 350 miljoen in deze regio vormt een aanvulling op onze wereldwijde investeringsstrategie. Dit plaatst ons in een uitstekende positie om de groei en omnisourcing-strategie van onze klanten op lange termijn te ondersteunen.”

DHL Supply Chain zal naar verwachting zijn huidige magazijnruimte in de regio met 25% uitbreiden. Dit omvat onder meer een nieuwe faciliteit van 40.000 vierkante meter in West-Java, Indonesië, en een uitbreiding van 60.000 vierkante meter in Singapore. Verder wordt geïnvesteerd in geavanceerde technologieën, zoals automatisch geleide voertuigen en robotsystemen voor het verzamelen van kleine onderdelen.

Het bedrijf is ook gericht op de ontwikkeling van groene supply chains. In lijn met DHL's doel om tegen 2030 klimaatneutrale logistiek te hebben, is het bedrijf van plan om zijn elektrische voertuigenvloot in Zuidoost-Azië in de komende vijf jaar te verdubbelen.