Nadat het er de laatste tijd niet zo goed uitzag voor Gorillas en er zelfs kortstondig over een verkoop werd gesproken na een golf van ontslagen, zou de flitsbezorger nu zijn voormalige investeerders weer hebben overtuigd voor een nieuwe financieirngsronde. Ingewijde bronnen zouden het Amerikaanse Business Insider hebben gemeld dat er een financieringsronde op het punt staat te worden afgesloten. Gorillas zou een bedrag van 250 miljoen US dollar kunnen ophalen - maar in ruil daarvoor zal de waardering van het bedrijf worden verlaagd.

Gorilla's weg naar winstgevendheid
Wie de geldschieters zijn is nog onbekend. Eerdere investeerders waren onder meer de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Coatue en Dragoneer, de Chinese e-commerce groep Tencent en Delivery Hero. Deze investeerders zijn er bij gebaat de onderneming te behouden en winstgevend te maken.

Om dit te bereiken moet Gorillas echter blijkbaar haar strategie veranderen. De dienst spendeert momenteel zo'n 75 miljoen dollar per maand. In mei van dit jaar zou de onderneming een kapitaal van slechts 300 miljoen US dollar hebben gehad en dus waarschijnlijk slechts tot november 2022 hebben kunnen bestaan. Het bedrijf schakelde daarom een versnelling terug door het personeelsbestand te laten krimpen; in mei ontsloeg Gorillas 300 werknemers op het hoofdkantoor in Berlijn. 

Natuurlijke selectie van snelle leveringsdiensten
Om het geld van investeerders op te halen, wordt Gorillas in deze vervolgfinancieringsronde lager gewaardeerd - zo willen investeerders hun risico's afdekken. Het is echter onduidelijk hoeveel lager de waardering van de onderneming nu zal zijn. Onlangs werd een waardering van 5 miljard US dollar genoemd. Gorillas heeft niet gereageerd op vragen van Business Insider.

Eerder gaf CEO Kagan Sumer aan dat de markt zou toegaan naar een "fase van natuurlijke selectie", waarbij slechts een of twee bedrijven zouden overleven. Ondanks de moeilijkheden van de afgelopen maanden lijken Sumer en de investeerders optimistisch dat zij zich op dit moment staande kunnen houden.