Zalando, een van de grootste e-commerce mode platforms, was van plan volgend jaar in de V.S. van start te gaan met een geschatte investering van meer dan honderd miljoen euro. De huidige financiële resultaten hebben het plan echter vertraagd.

Zalando noemde zijn Amerikaanse expansie 'project Kangoeroe' en had al een personeelsbestand van meer dan 100 medewerkers aan het project werken. 

Het bedrijf wilde van start gaan in de rijkste regio's, te beginnen met de noordoostelijke staten, zoals Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island en Vermont. 

Een matig jaar voor Zalando

De belangrijkste reden om het project in de ijskast te zetten was de slechte financiële situatie die Zalando aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar meldde: met een totale opbrengst van 10,4 miljard euro daalden de inkomsten van Zalando wereldwijd met 1,5 procent. Het lijkt misschien niet zo'n grote daling, maar het feit dat Zalando zijn globale inkomsten niet toe maar juist afnamen, betekent een zware klap voor het bedrijf en een duidelijke waarschuwing dat de e-commerce boom mogelijk voorbij is. De beurswaarde van Zalando daalde van 26,35 miljard euro in juli 2021 tot 9,4 miljard in mei van dit jaar.