Blue Yonder, een vooraanstaande aanbieder van supply chain-oplossingen, heeft aangekondigd Doddle te willen overnemen. Doddle is een technologieplatform dat zich richt op de eerste en laatste kilometer van e-commerce logistiek. Deze overname zal Blue Yonder in staat stellen om een volledig spectrum van diensten aan te bieden, van planning en uitvoering tot fulfilment en retouren.

Duncan Angove, CEO van Blue Yonder, merkte op: "Doddle heeft bereikt wat zo weinig andere bedrijven hebben kunnen realiseren: het heeft de code van first- en last-mile samen met omni-channel retouren gekraakt. De schoonheid van Doddle's oplossing is dat ze het retourenprobleem van begin tot eind oplossen."

Met deze overname kan Blue Yonder een uitgebreid scala aan diensten aanbieden, variërend van planning en uitvoering tot vervulling en retouren. De focus ligt op het creëren van duurzamere en winstgevendere supply chains.

Volgens de National Retail Federation hebben consumenten in 2022 voor meer dan $816 miljard aan producten geretourneerd. De overname toont aan dat het beheer van retouren een groeiend aandachtspunt is in de e-commerce sector.

De transactie tussen Blue Yonder en Doddle wordt naar verwachting afgerond in het vierde kwartaal van 2023. Het nieuws werd gezamenlijk aangekondigd door Angove en Robinson tijdens ICON London, Blue Yonder's supply chain conferentie.