Wuunder heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd. PuzzlPack, geïnspireerd op het Tetris-concept, optimaliseert de verpakkingsmethode van iedere bestelling zodanig dat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal wordt gebruikt en er geen overbodige luchtruimte wordt verzonden.

De kern van deze vernieuwende aanpak ligt in het berekenen van het optimale volume voor verzendingen. "Op basis van productafmetingen en gewicht, selecteert PuzzlPack de perfecte doos of pallet, waardoor onnodig grote verpakkingen tot het verleden behoren," licht Wuunder toe. Hiermee wordt niet alleen het milieu gespaard door reductie van CO2-uitstoot, maar passen er ook meer pakketten in de bezorgvoertuigen, wat leidt tot efficiënter transport.

Door vooraf de verzendwijze van producten te bepalen, zorgt PuzzlPack voor duidelijkheid in verzendkosten en voorkomt het verrassingen achteraf. Uit de gegevens van Wuunder blijkt dat gebruikers van PuzzlPack tot wel 20% kunnen besparen op transportkosten, wat vooral relevant is nu veel bedrijven op zoek zijn naar manieren om deze kosten te verlagen.

Jeroen Gehlen, mede-oprichter van Wuunder: “Met deze ontwikkeling in onze software zetten we een belangrijke stap in onze missie om bij te dragen aan een groene en duurzame samenleving. Met PuzzlPack bieden we hierin een concrete eerste stap en kan men gelijk impact maken.”