Geruchten gaan dat de Amerikaanse logistieke startup Flexport overweegt om tegen het einde van oktober tot 30% van zijn personeel te ontslaan. Uitgaande van het huidige personeelsbestand van 3.300 medewerkers, zou dit gaan om zo'n 1.000 werknemers.

Bronnen rondom het bedrijf zouden tegenover het zakelijke techmedium The Information de ontslagplannen hebben gemeld. Deze stap valt samen met de herbenoeming van Ryan Petersen als CEO. Petersen vond dat bij zijn aantreden de focus op klanten en uitgaven in de vergetelheid waren geraakt.

In reactie op de geplande ontslagen zei Flexport: "Dit heeft geen invloed op de klantenservice en op ons vermogen om de bedrijven van onze klanten te helpen groeien", zonder specifiek in te gaan op de personeelsreducties.

Eerder dit jaar verminderde Flexport al ongeveer 20% van zijn wereldwijde personeelsbestand, maar nam tegelijkertijd honderden ingenieurs aan. Recent introduceerde het bedrijf nieuwe e-commerce tools en diensten, gericht op kostenbesparing en automatisering voor kleinere bedrijven.

Met een financiering van $2,3 miljard en een waardering van $8 miljard behoort Flexport tot de meest waardevolle Amerikaanse logistieke startups.