Vinted Go, een dochteronderneming van Vinted Group, heeft de Nederlandse bezorg start-up Homerr overgenomen. Homerr, opgericht in 2016, heeft een netwerk van ophaal- en afleverpunten (PUDO) in de Benelux en faciliteert consumenten bij het verzenden en ophalen van artikelen via marktplaatsen zoals Vinted.

Deze overname komt na de lancering van Vinted Go in 2022, die zich richtte op het ontwikkelen van innovatieve, milieuvriendelijke en kostenefficiënte pakketverzendingen. Het bedrijf heeft al een eigen bezorgnetwerk geïmplementeerd in Frankrijk. Vytautas Atkočaitis, Vice President van Vinted Go, vertelt: “Als pionier op het gebied van een nieuwe manier om pakketten te bezorgen, deelt Homerr onze inzet om verbeterde PUDO bezorgnetwerken te ontwikkelen die minder impact hebben op het milieu dan bezorging aan huis. We zijn enthousiast over een gezamenlijke toekomst waarin we de expertise en het bereik van beide bedrijven kunnen vergroten ten gunste van de Vinted-leden.”

De oprichters van Homerr, Juriaan Matthijssen en Mark-Jan Pieterse, zullen leidinggevende rollen binnen het gecombineerde bedrijf op zich nemen. Ze zeiden: “We geloven dat het bundelen van onze krachten en het delen van onze expertise en vaardigheden in operations met de schaal van Vinted, ons in staat zal stellen om verdere innovatie voor de toekomst mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om ons netwerk en onze bezorgservice samen uit te breiden en zo een nog betere ervaring te creëren voor onze klanten en partners.”

Door deze samenwerking zullen beide organisaties hun expertise op het gebied van C2C-bezorging verder verdiepen en uitbreiden, ten gunste van hun klanten en partners in de bezorgindustrie.