Murata Electronics, een Japanse fabrikant van elektronische componenten, heeft Arvato gekozen om haar centrale distributiecentrum voor de EMEA-regio te beheren. Het geavanceerde logistieke centrum van meer dan 9.000 vierkante meter is gelegen in Gennep.

Bert Heerink, Director Supply Chain Management bij Murata Electronics Europe: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Arvato in dit strategische partnerschap, waarmee we nieuwe standaarden zetten in de industrie op het gebied van logistiek. Met de automatiseringsexpertise van Arvato en onze gezamenlijke inzet voor duurzaamheid zijn we ervan overtuigd dat deze inspanning ongeëvenaarde waarde zal leveren aan onze klanten en tegelijkertijd onze impact op het milieu zal minimaliseren."

De geautomatiseerde shuttlesysteem van het distributiecentrum, bestaande uit 42.000 bakken, staat centraal in de logistieke oplossing en speelt in op de behoeften van Murata voor flexibele en efficiënte opslag. Het versterkt de efficiëntie van orderverwerking, terwijl geavanceerde beeldverwerkingstechnologieën de stroom van goederen door het hele centrum bewaken.

Martijn Nielen, Managing Director bij Arvato Nederland, voegde hieraan toe: "We zijn er trots op dat we deze verticale bedrijfstak kunnen betreden als voorkeurslogistiek partner van Murata, waarbij we gebruikmaken van onze geavanceerde geautomatiseerde shuttletechnologie met unieke videoscanning en onze klantgerichte benadering."

Het distributiecentrum in Gennep biedt een strategisch voordeel door zijn ligging: het biedt snelle toegang tot de belangrijkste Europese snelwegen, luchthavens en havens, waardoor goederen snel door heel Europa kunnen worden verspreid.

Bovendien zetten zowel Arvato als Murata zich sterk in voor duurzaamheid. Het distributiecentrum in Gennep is uitgerust met 27.000 zonnepanelen, waardoor het één van de grootste dakgemonteerde fotovoltaïsche systemen in Nederland is. Hierdoor kan het centrum jaarlijks meer dan 10.000 MWh aan energie opwekken, wat bijdraagt aan een significante vermindering van de CO2-uitstoot.

Deze samenwerking tussen Arvato en Murata symboliseert een nieuwe stap in de richting van duurzame en efficiënte logistieke oplossingen.