De internationale logistieke specialist, Rhenus, versterkt zijn positie in Denemarken met de overname van Modul Transport, dat is gespecialiseerd in weg-, zee- en luchtvervoer. Deze nieuwste aanwinst volgt op de eerdere overname van opslagspecialist DKI eind 2022 en stelt Rhenus in staat om zijn Scandinavische klanten een compleet logistiek pakket aan te bieden.

Modul Transport, gevestigd in zowel Kopenhagen als Vejle, is gespecialiseerd in Europese groepagezendingen over de weg en lucht- en zeetransport. Met meer dan 40 jaar ervaring zal deze toevoeging Rhenus in staat stellen zijn eigen Europese wegtransportnetwerk verder te vergroten en klanten snellere levertijden in de regio te bieden. Samen met de recente overnames, waaronder die van MTS in Zweden, onderstreept de overname van Modul Transport de ambitie van Rhenus om een leidende rol te spelen in de logistieke sector van Noord-Europa.

Jakob Heden, Managing Director bij Rhenus Road Nordics, lichtte toe: “Dit is weer een stap vooruit in onze ambitie om een van de grote spelers in de Nordic markt te worden. Het ervaren team en de marktpositie van Modul Transport sluiten perfect aan bij onze groei in de Nordics. We kijken ernaar uit om hen te verwelkomen in de Rhenus-familie."

Daarnaast wordt verwacht dat de aanleg van de Fehmarn Belt Tunnel, die Duitsland en Denemarken met elkaar verbindt, een grote impact zal hebben op de logistieke sector. De tunnel zal de levertijden tussen Duitsland en Noord-Europa aanzienlijk verkorten en Denemarken positioneren als een aantrekkelijke markt voor investeringen en nieuwe bedrijfsoprichtingen.