Veenstra|Fritom uit Heeg heeft in samenwerking met EUROstyle uit Oosterwolde een duurzaam initiatief gelanceerd op het substantieel verminderen van CO2-uitstoot. Door de inzet van HVO100 (Hydrated Vegetable Oil) brandstof in hun transportactiviteiten voor EUROstyle, verwachten de bedrijven een CO2-reductie van maar liefst 89% te realiseren. Dit staat ongeveer gelijk aan de impact van bijna 4000 bomen.

Een specifiek rekenmodel, ontwikkeld door Veenstra|Fritom met steun van het mkb-innovatiestimuleringsprogramma Regio en Topsectoren (MIT), staat centraal in het intiatief. Dit model zal binnenkort voldoen aan de ISO-14083 normen. Fokke Rosier, Supply Chain Manager bij Veenstra|Fritom, vermeldt: “Met het gebruik van HVO100 kunnen we een CO2-reductie van 89% realiseren, een belangrijke mijlpaal in onze duurzaamheidsdoelstellingen. Voor de levering van deze brandstof hebben we de handen ineengeslagen met Slump Oil uit Heerenveen."

Erwin Duits, Head of Procurement & Logistics bij EUROstyle, voegde toe: "Bij EUROstyle zijn we altijd op zoek naar initiatieven die onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Daarom zijn we heel enthousiast over deze samenwerking met Veenstra|Fritom en we nodigen andere bedrijven uit hetzelfde te doen.”