UPS heeft aangekondigd MNX Global Logistics, een wereldwijde aanbieder van logistieke diensten met een kritische tijdslimiet, te willen overnemen. Partijen zijn tot een akkoord gekomen. Met de overname wil UPS haar aanwezigheid versterken in de gezondheidszorg en in andere tijdskritische industrieën waarbij levens op het spel staan.

Kate Gutmann, EVP en President van UPS International, Healthcare en Supply Chain Solutions, zei: "UPS brengt al uitgebreide capaciteiten en toonaangevende tijdige levering naar onze klanten. Samen met MNX zullen we die betrouwbaarheid en snelheid wereldwijd verder bevorderen, vooral voor onze UPS Healthcare klanten."

De expertise van MNX op het gebied van radio-farmaceutica en temperatuurgecontroleerde logistiek zal UPS Healthcare ondersteunen in de groeiende vraag binnen de gezondheidszorg. MNX CEO John Labrie voegde eraan toe: "Door ons bij UPS aan te sluiten, kunnen we de expertise van het MNX-team in wereldwijde, tijdskritische logistiek binnen het uitgebreide netwerk van UPS gebruiken."

Verwacht wordt dat de overname dit jaar nog definitief is afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke regelgevende beoordeling en goedkeuring. De financiële details van de transactie zijn momenteel niet bekendgemaakt.