Met de plaatsing van een groene heipaal is officieel de bouw begonnen van een splinternieuwe duurzame DHL CityHub in Hendrik Ido Ambacht. Deze hub, gesitueerd op het energieneutrale en circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom, zal dienen als het kernpunt voor duurzame pakketbezorging in de regio, waaronder Ridderkerk, Alblasserdam en Zwijndrecht. De verwachting is dat deze faciliteit in het tweede kwartaal van 2024 operationeel zal zijn.

De wethouder van Financiën, Economie, Bouwen en Wonen voor de gemeente Hendrik Ido Ambacht, André Flach, zei tijdens de ceremonie: “Wij zijn erg content met de komst van de DHL CityHub die heel duurzaam wordt. Niet alleen voldoet de bouw aan de hoogste BREEAM norm; deze hub gaat nog een stapje verder en sluit volledig aan bij een aantal extra vereisten op het gebied van duurzaamheid die we voor alle bedrijven op Ambachtsezoom stellen. Een bezorghub die in bouw en uitvoering duurzaam is en veel werkgelegenheid brengt.”

Hugo de Ridder, Senior Director CityHubs bij DHL eCommerce, voegde eraan toe: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio, die we binnenkort nog duurzamer kunnen beleveren.”

Naast het voldoen aan de BREEAM Outstanding duurzaamheidsnorm, zal de nieuwe CityHub geen gas gebruiken en zal het uitgerust zijn met zonnepanelen. Met de opening zal DHL's wagenpark in de regio volledig elektrisch zijn, wat de duurzaamheidsmissie van het bedrijf onderstreept. DHL heeft recentelijk haar vloot in Nederland uitgebreid met 500 elektrische bestelauto's, waarmee ze nu de grootste elektrische bezorgvloot in Nederland bezit.

Deze nieuwe hub in Hendrik Ido Ambacht is slechts een van de vele stappen in DHL's groene initiatief, en volgt de recente openingen van soortgelijke duurzame vestigingen in steden zoals Almere, Nijmegen en Groningen.